Vlast Republike Srpske nema novca za "siromašne"

Aleksandar Vučić ima budžet od 3,3 miliona maraka, a Milorad Dodik 56,5 miliona, što je 17 puta više.Kada se ta brojka pomnoži sa brojem stanovnika Srbije, rezultat je da Milorad Dodik košta građane Srpske čak 116 puta više nego Vučić građane Srbije.

foto:Capital

"Od 2014. godine, kada se promenio odnos Srbije prema Srbima u dijaspori, mi smo Republici Srpskoj pomogli sa oko 100  miliona evra za različite projekte. Cilj projekta je bio da se poboljša kvalitet život građana i nikada nismo uticali na koje projekte će biti potrošen novac, već smo finansirali ono što je lokalna zajednica tražila”, rekla je Ana Brnabić." 


Jedna od opština koja je dobila novčanu pomoć za izgradnju studentskog doma je Vlasenica! Ipak pompezna najava završetka radova na izgradnji studentsko-đačkog doma Srbija u Vlasenic do kraja 2019. završila se katancem na kapiji.Srbija je ispunila obećanje,radilo se 200 dana dok je bilo novca iz Srbije! Ni dvije hiljade dana nije bilo dovoljno vlastima RS da nastavi radove!

  Radovi stoje, dok studenti privatno placaju smještaj.  Planirano je da dom ima 130 soba sa oko 300 kreveta.  Ponadali su se studenti ali uzalud,ni danas dom nije završen! A plan je bio da do kraja 2019. godine u studentsko đački dom Srbija usele svi studenti. Sagrađen je dio i radovi stoje. Katanac na kapiji. Od mašina ni traga. Kada je bilo hvaliti se tokom polaganja kamena temeljca svi su bili radi govoriti. Danas o nastavku gradnje nadležni ćute!  Kako saznajem novac za prvu fazu izgradnje studentsko – đačkog  doma Srbija u Vlasenici dala je samo Republika Srbija. Opština Vlasenica izradila je projektnu dokumentaciju. 

Od  ulaganja Vlade RS za sada nema ništa. Izgradnja studentsko-đačkog doma u Vlasenici je jedan u nizu projekata koje Vlada Srbije realizovala u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj u okviru programa “Srbija Srpskoj”.  

Završetkom studentsko đačkog doma Srbija, oko  200 studenata koliko ih studira šumarstvo u Vlasenici,  bilo bi rasterećeno muke oko pronalaska smještaja pa i plaćanja kirije koja bi, nadaju se, bila povoljnija nego privatni smještaj. 

Ranije je načelnik opštine Miroslav Kraljević izjavljivao da je, za ovaj projekat, još potrebno  izdvojiti oko 7 000 000 maraka, te da očekuje podršku predsjednice RS, Vlade RS i Vlade Srbije.

.


 U Republici Srpskoj  od 54 opštine ,35 je  izrazito siromašnih i nerazvijenih opština u kojima živi svega 206 hiljada stanovnika! Od toga je 20 izrazito nerazvijenih,dok je 15 nerazvijeno! Za sve ove opštine Vlada RS je u 2022.godini izdvojila 3 milona maraka! Ni u 2023.godini neće biti puno veći iznos! Srbija će opet pomoći!  

Najavljena je  posjeta predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj od izuzetnog je značaja, jer, kako je istaknuto, predsjednik Vučić ima namjeru posjetiti pojedine nerazvijene jedinice lokalne samouprave i uručiti im značajnu finansijsku pomoć. U doba Korone,Srbija na čelu sa Vučićem je pomogla,spasila zdravstveni sistem Republike Srpske,prema informacijama ni stalaka za infuziju nije bilo dovoljno! Sa ovom vlašću,narod ni hljeba nema! Uskače Vučić ponovo,pomoći će,jasna poruka narodu Republike Srpske! Dok neko ima 56 miliona da raspolaže,Vučić pomaže narod! Valjda nekad narod od gladi progleda! 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće