Ko kontroliše Aluminu

Nakon što je Vlada Republike Srpske prodala  krajem jula fočanskoj firmi za 43 miliona KM kompletna potraživanja državnih institucija od FG „Birač“  u stečaju.Iako je od tada prošlo tri mejseca, „Pavgord“ još nije uspio da postane povjerilac i dobije mjesto u Odboru povjerilaca, jer je stečajni upravnik Lazo Đurđević dva puta odbio njegov zahtjev za upis.

Preduzeće „Pavgord“ iz Foče zaprijetilo je da će tužiti Republiku Srpsku, ako sud prihvati prijedlog stečajnog upravnika Fabrike glinice „Birač“ Laze Đurđevića i ne upiše ga kao povjerioca, nakon što je kupilo potraživanja Republike Srpske od FG „Birač“.
Još nije poznato da li je Pavgord tužio! 
Jedino poznato je ,da  su smjenjeni članovi Upravnog odbora Alumina! Smjenio ih je Lazo Đurđević,stečajni upravnik! Smjenjeni su Željko Đurić,šef kabineta Viškovića,Milan Baštinac pomoćnik ministra za energetiku Srpske! Nezvanično saznajem da će i Danijel Dragičević šef kabineta Dodika podnijeti ostavku! Đurđević je već imenova dva Zorana :Šakotića i Obrenovića! Sva ova igra prema mojim informacijama igrala se oko toga,ko će uvesti Pavgord i Zorana u Aluminu! Sad,već bivši Upravni odbor trebao je smijeniti Mila Matića,predsjednika UO Alumina! Smjenom njega,Dodik bi i dalje kontrolisao Pavgord i Aluminu ,prije nego se završe sudske presude, u vezi prodaje 43 miliona potraživanja državnih institucija! Đurđević je  za sad,već igrač i od Dodika! Nakon ovakve odluke Đurđevića,Dodik više nema nikakvu kontrolu nad Aluminom! Alumina pripada radnicima,ja bih rekao drugim većim igračima! Brak ne funkcioniše ako su dvojica tata! Energetska kriza nastupa,borba za energijom već je krenula! Hrvatska je zabranila uvoz ruske nafte u Srbiju! Zadnjih dana uveliko se šuška o velikom uticaju Hrvatske na ovim prostorima! Prestrojavanje je već počelo! Smjena se desila na Dan mrtvih! 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće