Poziv na ubistvo Dodika,bruka policije RS

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika objavila je na svom Twitter nalogu "sporni"video na kom se vidi muškarac sa fantomkom,gdje nudi milion eura za ubistvo Milorada Dodika,uz komentar: Ugledao se na Merimu Mulić, ona je javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik, ova pi… se sakrio iza maske. Nakon njene objave cijeli slučaj ispituju pripadnici MUP-a i SIPA-e.
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa videom koji navodno od prekjuče kruži društvenim mrežama na kojem maskirana osoba pita: “Ko će ubiti Milorada Dodika za milion eura?”.

O navedenom snimku ubrzo je obaviještena i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH koja je nadležna za postupanje, a MUP RS je počeo prikupljati informacije u vezi sa navedenim videom koje će podijeliti sa nadležnim organima.

Ubrzo nakon toga, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je video snimljen u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.  MUP Republike Srpske locirao mjesto snimanja, te istakao da je sve pripremljeno i montirano zbog čega je MUP preduzeo sve potrebne mjere”, kazao je Lukač, dodavši da MUP RS-a sa ostalim nadležnim policijskim agencijama u BiH radi na tome da otkrije ko je sve to izrežirao i šta je povod.

No sva ova silna panika praćena angažmanom policijskih struktura u čitavoj državi mogla se izbjeći da se samo neko sjetio pogledati datum objave videozapisa i nakon toga kontaktirati autora.

Naime, ovaj videozapis objavljen je 20. februara 2020. godine na YouTubeu, a autor, pseudonima “Super Daki”, za njega kaže da je “klasični socijalni eksperiment”.

“Scena u kojoj spominjem Milorada Dodika je klasični socijalni experiment u cilju da vidimo reakciju ljudi koji su se zadesili u tom trenutku. Zašto Dodik? Zato što je trenutno aktuelan i privlači najviše pažnje u našoj zemlji. Ovaj video nema namjeru da bilo koga uvrijedi, isključivo je tu da zabavi narodne mase. Opušteno ljudi”, kaže autor videozapisa.

izvor Klix


Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće