Po hljeb i lijekove u gumenim čizmama


   Zoran Milošević iz prigradskog naselja Šćemlija kod Zvornika do grada, svaki dan, ide u gumenim čizmama.  Razlog za to je rekonstrukcija dotrajalog puta koja nikako da se završi. Asfalt su u toku poslednjih sedam mjeseci zamijenile  rupe, blato i mašine. U okviru projekta ,,Rekonstrukicja gradskih ulica’’  vrijednog preko tri miliona maraka obuhvaćena je i Majevička ulice koja vodi na Šćemliju.


       Na prvu vijest o rekonstrukicji i njihove ulice obradovala je Miloševića i ostale mještane. Čak se peklo prase za majstore, a  zalilo se i sa rakijom. Nadležni su tada obećali da će radovi  biti završeni do kraja godine. Međutim od toga za sad nema ništa.  Milošević kaže, kako rade daj Bože i do kraja sledeće da završe.
       - Otežano je kretanje i za đake i za građane koji svakodnevno prolaze. Nemamo drugog puta. Ovo je trebalo davno da bude gotovo, ali nema od toga ništa – priča ogorčeni Milošević.
            Ali ni onima koji svakodnevno idu na posao nije ništa lakše. Cvijan Klještan jedan je od njih. Kaže da još uvjek nije oštetio automobil, ali, po njegovim riječima,  drugim mještanima to nije pošlo za rukom. Strahuju i da bi, ukoliko padne snijeg, mogli ostati odsječeni od Zvornika, jer alternativni put, napravljen dok radovi traju, nije idealno rješenje.

-Taj put neće biti u funkciji ako padne snijeg. I sad nije. Malo veća kišica napravi problem, a kamoli snijeg. Gdje se to u decembru kopa kanalizacija - pita se Cvijan.
Međutim, svjesni su da je rekonstrukcija bila neophodna. Svake zime, kad padnu kiše i snijeg, put je iznova bivao sve više oštećen.  Kako kažu nadležni razlog su podzemne vode koje su podizale asfalt.
Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika, u izjavi za  ,,Birač bez maske” kaže da je svjestan ogorčenja Šćemlijaša. Obećava da će radovi, ukoliko to vremenske prilike dozvole, biti završeni do kraja ove godine.



-Dodatni problem u izvođenju radova napravila je kanalizacija koja nije bila predviđena u rekonstrukciji ove ulice. Prilikom izvođenja radova uočeno je da je oštećena, te da je ona glavni razlog stvaranja podzemnih voda koje su godinama uništavale asfalt. Pristupilo se zamjeni kanalizacionog odvoda, kako se to u budućnosti ne bi dešavalo – kaže Ivanović.
Ivanović dodaje da očekuje da će ulica Braće Obradović biti završena tokom vikenda i kaže da mašine idu na Šćemliju.
Mještani poručuju ne vjeruju dok ne vide. Kažu, gledaće u nebo i nadati se da u decembu neće biti kiše i snijega kako bi mašine konačno stigle i do njihove ulice i završile započeto.  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće