Milion evra od Srbije za Srebrenicu

Vlada Srbije odobrila je pomoć za Srebrenicu od milion evra. Ovu informaciju objavljena je  u Službenom glasniku te zemlje. Plan je, kako se navodi, da novac bude iskorišćen za kupovinu prostora kako bi se otvorila fabrika za proizvodnju stolica. Kako je potvrđeno iz Opštine Srebrenica, do tog granta došlo je nakon nedavnog razgovora načelnika Srebrenice Mladena Grujičića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu.

Sjajna vjest za Srebrenicu gdje je, kroz godine, skoro sve ugašeno. Zatvorene su jedina pekara, mesara, pa i apoteka. Za opremanje Srebreničani moraju ići do susjednih opština jer zbog neimaštine stanovništva, tamo ništa ne može opstati. A političari su uvijek imali preča posla od naroda.
Kako navode iz opštine Srebrenica, za otvaranje pogona zainteresovana je firma za proizvodnju stolica iz Srbije koja bi za početak zaposlila 70 radnika, a u narednom periodu oko 300.
Jeste da će se dio novac vratiti u Srbiju, ali ako bi se ovaj plan realizovao i Srebrenica bi mogla imati koristi. Tako bi jedna korak ka razvoju ove opštine bio napravljen. Možda će, kroz vrijeme, još neki investitor navratiti i tu se zadržati, kako bi građani konačno odahnuli i imali za početak ono osnovno. 


Samo da i ovaj novac ne ode u pogrešnom pravcu kao i sva ona silna sredstva koja su kroz godine ulagana, a od kojih građani nisu vidjeli ni dinara. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće