Gdje milion maraka od izgradnje dječijeg vrtića u Alumini


     Milorad Motika imenovan je, od strane Vlade RS, za predsjednika Upravnog odbora Alumine. Kako bi poslodavcu dokazao da je idelan izbor za tu funkciju,  te da baš on Aluminu vodi na najbolji način, odlučio je, od sredstava Alumine, napraviti i dječiji vrtić.
    Uprkos činjenici da zgrada vrtića već postoji i da je opterećena hipotekom još iz vremena  vladavine Litvanaca, Motika odlučuje napraviti novi i bolji. Prema našim izvorima, hipoteka nad starim vrtićem mogla se otkupiti za 400 hiljada maraka. Ipak Motika odlučuje da u izgradnju novog uloži dva milona i 300 hiljada  KM. Ukupna površina novoizgrađenog montažnog  vrtića iznosi 1400 kvadratnih metara, dok radove izvodi Savox Milići.
     Ništa čudno, niti novo. Trebamo biti srećni što imamo vrtić. Ipak mnogo toga u ovoj priči ne štima.
Prije dva dana ministar finansija Zoran Tegeltija sa gradonačelnikom Brčko distrika Sinišom Milićem potpisao je sporazum o izgradnji dječijeg vrtića koji finansira Vlada Srbije u iznosu od 500 hiljada evra ili nešto manje od milion maraka. Ukupna površina vrtića u Brčkom je 1 000 metara kvadratnih. Digitron za ovo ne treba, lako je sabrati šta je sporno.
Pitanje je da li će se nadležni uključiti i istražiti cijeli slučaj ili će nijemo posmatrati kao dok su Litvanci bili?

Poređenja radi, cijena montažne kuće u sivoj fazi, kreće se od 300 do 420 maraka po metru kvadratnom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće