Konji u policiji RS

        Policija RS, od naredne godine, biće opremljena i konjima, izjavi to danas Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS. Kako reče ministar, oko deset konja koristiće pripadnici Specijalne jedinice policije.

       Osnovni zadatak Čete konjanika je obezbjeđivanje javnih skupova, fudbalskih utakmica i drugih okupljanja visokog rizika. Međutim, kod nas, kako izjavi ministar Lukač, služiće kao atrakcija. Uporedi on i Banjaluku sa Vašingtonom.
        Ostaje samo nejasno kako će se konji tretirati. Kao živa bića, te će za zaposlenje morati imati radno iskustvo, partijsku knjižicu i kada će biti raspisan javni konkurs? Ako će se pak tretirati kao dio policijske opreme, kada će biti raspisan tender? - Za Lukača.
I za Dodika pitanje- Da li je to ona radna snaga koja nedostaje Srpskoj, a o kojoj je neku noć besjedio? Ima li uopšte konja na Birou ili su i oni imaginarni kao ona 122 elektorinženjera?
        I da ne zaboravimo. Konačno će policija dobiti nove uniforme. I to reče Lukač danas. Kaže da će nove uniforme po kvalitetu odgovarati onima koje nose njihove kolege u Americi. Još samo da policija ima i plate kao u Americi. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Savo Manojlović iz Zvornika oslobođen za ratni zločin u Ilijašu

Tuče li nam policija djecu

Policajac bacio bombu u dvorište porodične kuće